Hoe wordt een Altus consultant opgeleid tot uw persoonlijke staffing partner?

Hoe wordt een Altus consultant opgeleid tot uw persoonlijke staffing partner?

Er komen veel verschillende aspecten kijken bij het zoeken naar de juiste werknemers voor je organisatie. Zodra je besluit om hierbij hulp in te schakelen, geef je deze zware taak aan een consultant. Het liefst is dit iemand die aan je zijde staat als partner; iemand waarmee je kan sparren en die een gedegen advies kan geven. Om deze reden dien je blind te kunnen vertrouwen op de consultant waarmee je samenwerkt. Maar waar moet een consultant aan voldoen?

Consultants worden uitvoerig gescreend voordat ze bij Altus Staffing in dienst komen. Eenmaal binnen de organisatie doorlopen ze een intensief trainingsprogramma, waarbij ze volledig worden opgeleid om te kunnen werken in de dynamische omgeving die de IT-branche met zich meebrengt. Ook na de eerste maanden bieden we onze mensen continu de best mogelijke training, zodat ze met alle kennis voorzien bij organisaties rond de tafel zitten. We nemen je graag mee in dit traject:

Een goede eerste indruk

Bij Altus Staffing vinden we het belangrijk om samen te werken met de beste mensen. Tijdens het sollicitatieproces selecteren we dan ook personen die beschikken over de volgende vijf kenmerken:

  • Kwaliteit

  • Intelligentie

  • Gedrevenheid

  • Plezier

  • Authenticiteit

Kwaliteit gaat bij ons boven kwantiteit. Daarom hebben onze consultants een sterke relatie met maar enkele klanten. Ze moeten het onderste uit de kan willen halen om een opdracht zo goed mogelijk te vervullen. Onze consultants zijn namelijk specialisten. Ze zijn hbo of wo geschoold en erg leergierig. Hierdoor zijn ze in staat om organisaties te voorzien van een gedetailleerd en waardevol advies. Toewijding is een belangrijke eigenschap, want de zoektocht naar de perfecte kandidaat is lastig. Een optimistisch karakter is hierbij essentieel. We zoeken mensen die iets unieks toevoegen aan Altus Staffing en gedurende hun loopbaan dicht bij zichzelf blijven. Door de ontspanning die dit met zich meebrengt gaan onze consultants dag in dag uit met plezier naar hun werk.

The Impact Journey

Gedurende de introductiedagen gaan de nieuwe medewerkers van Altus Staffing al meteen aan de slag met de eerste stappen van hun persoonlijke ontwikkeling. Ze leren hoe ze hun passie voor succes kunnen omzetten in doorzettingsvermogen en hoe ze om moeten gaan met tegenslagen in zowel werk- als privésituaties. Daarnaast krijgen ze coaching sessies om hun unieke talenten te verkennen.

De consultants krijgen na de introductiedagen een intensief trainingsprogramma van zeven maanden: ‘The Impact Journey’. Tijdens dit programma nemen ze deel aan twintig verschillende workshops en trainingen in het teken van drie ‘best practices’ die door Altus Staffing zelf zijn ontwikkeld:

  • Kandidaten
  • Opdrachtgevers
  • Processen

Kandidaten

We vinden het heel belangrijk om een goede band met de IT-professionals op te bouwen. Dit begint al ver voordat ze bij organisaties in het sollicitatieproces terechtkomen. De consultants leren tijdens deze trainingen geavanceerde methoden om de juiste mensen te zoeken,  te benaderen en vervolgens een persoonlijke relatie mee op te bouwen.

Opdrachtgevers

Het juiste advies uitbrengen kan alleen als we een organisatie door en door kennen. Tijdens de klantentrainingen leren onze consultants om niet alleen de wensen van de opdrachtgever snel in kaart te brengen, maar ook om mee te denken. Ze stellen gerichte vragen, waardoor er een optimale match tussen kandidaat en opdrachtgever kan worden gemaakt. We coachen de consultants op deze manier naar een langdurige relatie met onze opdrachtgevers.

Processen

De huidige IT-markt verandert snel en de juiste timing is hierbij essentieel. We leren onze consultants inschatten wanneer welke acties zijn vereist en hoe ze een samenwerking zo snel mogelijk succesvol kunnen volbrengen. We werken overzichtelijk en doelgericht, zodat alle kennis en kunde op de juiste manier wordt benut.

IT-trainingen

Naast de algemene kennis die onze consultants opdoen krijgen ze specifieke IT-trainingen. Elke IT-niche brand onder Altus Staffing heeft zijn eigen programma om de consultants inhoudelijk op te leiden.  Kandidaten spreken namelijk vaktaal en we vinden het noodzakelijk dat onze werknemers dit begrijpen en erover kunnen sparren. Om het niveau binnen de eigen niche te waarborgen sluiten we dit programma af met een examen. 

Na zeven maanden geven de consultants een presentatie en stappen ze over naar ‘The Impact Journey Pro’. Dit is een geavanceerder programma waarbij steeds onafhankelijker wordt gewerkt. Per individu wordt uiteindelijk bekeken wanneer een consultant klaar is om een waardevolle partner voor zowel klant als kandidaat te zijn. Onze consultants zijn echter nooit uitgeleerd: bij Altus Staffing bieden we Life Long Learning!