Machine learning

Maak uw bedrijfsvoering efficiënter met een totaaloplossing in staffing

De IT-sector is booming en dat gaat voorlopig niet veranderen. Kandidaten blijven “de baas”, doordat er meer vraag dan aanbod is in deze sector. Personeel aan je organisatie binden is daarom uiterst belangrijk. Dit doe je onder andere door niet alleen een match op skills, maar ook op cultuur te maken. Recruitment is hiermee een belangrijk proces wat de dagelijkse gang van zaken sterk beïnvloedt. Kiezen voor een totaaloplossing in staffing kan daardoor een zeer positief effect hebben op de bottom line van een organisatie. Er zijn nogal wat vooroordelen over dergelijke oplossingen. Zo zou het onnodig duur zijn en kent niemand de organisatie zo goed als het bedrijf zelf. Toch blijkt uit de praktijk dat het kiezen voor een recruitmentpartner vele voordelen oplevert. 

Meer grip op de kandidaat-gedreven markt

Binnen een markt waar 1 op de 3 professionals latent zoekend is, is het vinden en behouden van de juiste mensen een echt specialisme geworden. Kandidaten voldoende uitdaging en perspectief bieden is belangrijk. Om te weten dat een organisatie dit dan ook biedt, moeten de kandidaten de vacature wel tegenkomen in het sterk verzadigde aanbod. Dat is waar een goede recruitmentprofessional kan helpen. Met een uitgebreid netwerk, bij voorkeur in een niche, weten ze altijd wat er speelt in de regio. Welke potentials wellicht een shift willen maken en wie de concurrenten zijn als het aankomt op het binnenhalen van een kandidaat.

Eén aanspreekpunt voor al uw staffing-behoefte

Door te kiezen voor een totaaloplossing hoeft er niet voor iedere rol een nieuwe recruitmentspecialist te worden aangetrokken. Er is dan één aanspreekpunt voor al uw staffing-behoeftes. Dit scheelt tijd, geld en helpt u beter navigeren in al de verschillende oplossingen en voorwaarden. Daarnaast gaan er ook geen goede kandidaten verloren. Soms past iemand perfect binnen het bedrijf, maar is er op functieniveau geen match. Uw vaste contactpersoon houdt deze kandidaat dan in het dossier. Bij een volgende vacature wordt er vervolgens gekeken of er nu wel een match met de kandidaat is.  

Een snelle invulling van vacatures zonder in te leveren op kwaliteit

Wanneer een organisatie zelf vacatures invult, ligt er naast de focus op kwaliteit ook een sterke focus op het snel invullen van de positie. Vaak kost het recruitment proces veel tijd, die liever in de business zelf wordt gestoken. Een recruitment professional biedt hierbij uitkomst, omdat hij of zij alle tijdrovende taken uit handen neemt. Naast een selectie van de binnenkomende profielen, gaat een recruiter zelf actief op zoek naar de geschikte kandidaten binnen hun netwerk. Op deze manier worden posities sneller ingevuld dan wanneer een bedrijf deze taak zelf op zich zou nemen.

Eén aanspreek punt leidt tot efficiëntie en snellere besluitvorming

Een van de meest gehoorde bezwaren is dat niemand de organisatie zo goed kent als uzelf. Wanneer u voor een vaste partner kiest die al uw recruitmentbehoefte oppakt, hoeft dat niet waar te zijn. Omdat het uitgangspunt van een totaaloplossing een langdurige samenwerking is, leert de consultant uw bedrijf goed kennen. Hierdoor kunt u erop vertrouwen dat alleen de beste kandidaten worden voorgesteld. Omdat er maar één bron is waaruit u profielen ontvangt, hoeft er ook geen eerste selectie meer gemaakt te worden. Dit is al voor u gedaan. Zo wordt er sneller beslist en komt de dagelijkse gang van zaken niet in gevaar door een log en tijdrovend proces. De tijd die hiermee is bespaard kan dan weer worden geïnvesteerd in de business zelf.